VOORSTELLING

Jongeren ABVV West-VlaanderenKameraden

Van harte welkom op de website van de West-Vlaamse jongeren van het ABVV. Neem gerust de tijd om ons stekje op deze website te ontdekken!

Samen met een aantal delegees hebben we in W-Vl een heuse jongerencommissie opgestart. Waar delegees, maar ook jongeren met dezelfde ideologie, ideeën kunnen aanbrengen. 

Voel jij je geroepen om deel uit te maken van deze toffe groep jongeren, aarzel niet om ons dit te laten weten.

Onze deuren staan altijd open voor enthousiaste, frisse ideeën want we zijn ervan overtuigd dat geëngageerde jongeren met dezelfde ideologie enkel een aanwinst kunnen zijn voor onze werking!
Samen Sterk

De economische crisis raakt iedereen diep, ook al horen we dagelijks dat de banken en aandeelhouders opnieuw winsten maken, voor jongeren en werkende mensen wordt de crisis nog altijd dieper. Volgens de berichten en studies zouden er momenteel
700 à 800.000 jonge werklozen tussen 15 en 24 jaar zijn! Dat is één  op de drie, ofwel het hoogste cijfer sinds de Tweede Wereldoorlog".

De Jongerencommissie van het West-Vlaamse ABVV wil vooral actie voeren en sensibiliseren rond dit thema!

Onze Jongerencommissie heeft als doel om provinciaal de problemen aan te kaarten waar jongeren vandaag mee te kampen hebben. We zijn ervan overtuigd dat indien we blijven hameren en blijven acties ondernemen om zo de problemen in kaart te brengen, er altijd wel een resultaat van zal komen.

Problemen waar we ons zullen op toespitsen zijn voornamelijk:
·       De schoolgaande jeugd en hun bekommernissen
·       Regeringsveranderingen omtrent de schoolgaande jeugd
·       Besparingsmaatregelen voor de schoolgaande jeugd
·       Jongerenproblematiek op de werkvloer
·       Jeugdwerkloosheid zowel in onze provincie als nationaal
·       ...

Ben jij op de hoogte over de problemen waar jongeren vandaag mee geconfronteerd worden? Laat van je horen zodat wij die kunnen aankaarten op de provinciale jongerencommissie of de nationale jongerencommissie.

Bekijk hier het filmpje!