VOORSTELLING

Loopbaanbegeleiding ABVV West-Vlaanderen

Begeleiding op maat
Tijdens de loopbaanbegeleiding zoek je samen met je begeleider naar antwoorden op je vragen over werk en leer je je kansen op de arbeidsmarkt kennen en vergroten.

Eerst luisteren wij uitgebreid naar jouw loopbaanverhaal en jouw loopbaanvragen.

Daarna gaan we samen op zoek naar je talenten, waarden, ambities en motivatie. In een vertrouwelijke sfeer bepalen we samen de doelen die je wenst te bereiken in je werk. Niet alleen gesprekken, maar ook opdrachten helpen je bij het ophelderen van je vragen en bij het vergroten van je zelfinzicht.

Tenslotte zetten we je doelen in een actieplan om, waarbij we waken over de haalbaarheid van je plannen. Dat geeft je een stevige houvast bij het stap voor stap bereiken van jouw doel!

Loopbaanbegeleiding is dus voor iedereen anders. De duur en de inhoud worden afgestemd op jouw specifieke vragen en behoeften. De individuele gesprekken worden verspreid over verschillende weken. Zo heb je telkens een reflectieperiode vůůr het volgende gesprek.

Evoluties op de arbeidsmarkt
De ABVV-loopbaanbegeleiders volgen nauwgezet de evoluties op de arbeidsmarkt. Zo kunnen ze je een idee geven over de haalbaarheid van jouw plannen. Een realistische oriëntatie, daar staan zij voor.
Omdat ze in nauw contact staan met andere deskundigen binnen het ABVV kunnen ze je op de hoogte houden van al je rechten en plichten als werknemer. Ze geven de meest actuele informatie op maat van uw werksituatie over onder andere volgende thema’s:
·         tijdskrediet,
·         loon,
·         eindeloopbaan,
·         ontslagregelingen,
·         vrijwilligerswerk,
·         etc.

Wat kost loopbaanbegeleiding?
Om loopbaanbegeleiding bij het ABVV te krijgen moet je een loopbaancheque kopen bij de VDAB.
·         Om de 6 jaar heb je recht op 2 loopbaancheques.
·         Een loopbaancheque kost 40 euro en geeft recht op 4 uur begeleiding.
·         Nood aan meer dan 8 uur loopbaanbegeleiding? Dat kan gratis, onder bepaalde voorwaarden. De loopbaanbegeleider vertelt je er alles over.
 
Onder bepaalde voorwaarden is loopbaanbegeleiding gratis. Vraag ernaar bij het ABVV.
 
Nog geen ABVV-lid?
Geen probleem: de loopbaanbegeleider regelt graag jouw lidmaatschap.
 
Wanneer heb ik recht op loopbaanbegeleiding?
·      Je moet minstens 12 maanden gewerkt hebben gedurende de laatste 24 maanden.
·      Ben je uitzendkracht, dan volstaat 9 maanden werkervaring. Tijdens deze periode moet je wel al een volle maand ononderbroken aan de slag geweest zijn.
·      Net je ontslag gegeven of gekregen? Vraag dan nog snel loopbaancheques aan! Want eens werkzoekend kan je geen cheques meer aanvragen.
 
Waar loopbaancheques bestellen?
·         Online via
www.vdab.be/mijnloopbaan
·         In de werkwinkel
·         Via de (gratis) VDAB-Servicelijn 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).
 
Cheques besteld?
Maak dan snel een eerste afspraak met de ABVV-loopbaanbegeleider, ook al heb je nog geen cheque ontvangen. De cheque is na uitgiftedatum maar 3 maanden geldig.
 
Hulp nodig?
Hulp nodig bij het aanvragen van je loopbaancheques? Wil je zeker zijn dat je in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding? Of heb je een andere vraag? Onze loopbaanbegeleiders helpen je graag verder.

Afspraken kunnen doorgaan op volgende locaties:
Zilverstraat 43
8000 Brugge

J.Peurquaetstraat 27
8400 Oostende

Zuidstraat 22/22
8800 Roeselare
Korte Torhoutstraat 27
8900 Ieper
Rijselsestraat 19
8500 Kortrijk
Contact

loopbaanbegeleiding@abvv-wvl.be.056 24 05 50