WAAROM LID WORDEN?

Het ABVV bestaat door en voor zijn leden.

foto van ABVV leden foto van ABVV lid foto van ABVV lid

Het ABVV biedt je veel meer dan je denkt. Niet alleen kan je altijd bij onze vakcentrales terecht als je problemen hebt met je werkgever. Er staan ook tal van andere diensten voor je klaar. Je vindt ze allemaal terug op de verschillende pagina's van deze site. Zo vind je er onder meer:

  • De werkloosheidsdienst: zij maken je dossier op voor de RVA als je werkloos wordt en betalen maandelijks zo snel mogelijk je dopgeld uit.
  • De dienst arbeidsrecht: bijvoorbeeld wanneer er een dossier moet ingediend worden bij de arbeidsrechtbank, als je problemen het met de ziekenkas of bij een arbeidsongeval, maar ook bij andere problemen zoals kinderbijslag, belastingsaangifte …
  • Het vormingsinstituut: zij geven onder meer syndicale vorming voor militanten.
  • Linx+: verschillende gemeentelijke afdelingen die syndicaal-culturele activiteiten organiseren zoals uitstappen, info's over actuele onderwerpen, bedrijfsbezoeken …
  • De ABVV-jongeren: het ABVV heeft ook een eigen jongerenorganisatie die op veel vlakken actief is en onder andere ook hulp biedt bij problemen van jobstudenten.

En het ABVV vertegenwoordigt en verdedigt jou samen met je collega's natuurlijk in de onderhandelingen over lonen, arbeidsvoorwaarden en nog veel meer. Dit zowel bij je werkgever als op Vlaams en Belgisch niveau. Soms zelfs over de grenzen heen, in Europa.

Surf gerust eens rond en vorm je een eigen oordeel over wat we je allemaal te bieden hebben.