VERSLAGEN & FOTO'S

Actiedag arbeidsongevallen

Gepubliceerd op 02-05-2005 om 13u17 door Voeding

Datum: Donderdag 28 april 2005
Plaats: Ardooie

Als Centrale Voeding-Horeca West-Vlaanderen organiseerden wij op de werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk (28 april) een korte aktie te Ardooie (West-Vlaanderen). Vakbonden over de hele wereld herdenkten die dag alle slachtoffers van arbeidsongevallen en beroepsziekten.

De symbolische actie ging door op honderd meter van het groentenbedrijf Begro-Dicogel waar enkele weken geleden een jonge man het leven liet in een arbeidsongeval. Net in dit bedrijf voeren wij al jaren een strijd voor erkenning van vakbonden en délégué’s. Tot nu toe was hun antwoord alleen dat zij alle verkozenen hebben weggepest. Wij spitsen ons echter niet enkel toe op Begro omdat we maar al te goed beseffen dat in vele West-Vlaamse bedrijven (KMO’s én andere) veiligheid niet op de eerste plaats komt. Daarom dient iedereen voor zijn verantwoordelijkheid geplaatst te worden: politiek, inspectie maar in eerste instantie de werkgevers !

Bij de aktie op een belangrijk kruispunt werd ons standpunt in een pamflet verdeeld aan de passanten samen met een paperclip onder het motto: "Klem op arbeidsongevallen". De aktie vond bijval bij de automobilisten en kreeg ruime aandacht in de regionale media.Foto's:


Actiedag arbeidsongevallen Ardooie
Actiedag arbeidsongevallen Ardooie


Actiedag arbeidsongevallen Ardooie
Actiedag arbeidsongevallen Ardooie


Actiedag arbeidsongevallen Ardooie
Actiedag arbeidsongevallen Ardooie.