VERSLAGEN & FOTO'S

Freeze Actie

Gepubliceerd op 05-05-2011 om 07u04 door Jongeren

Datum: Woensdag 27 april 2011
Plaats: Oostende

ABVV-jongeren voerde op woensdag 27 april ’11 actie op het NMBS-station Oostende.  Met een dertigtal jongeren en een dertigtal kinderen bleven we één minuut stilstaan om zo de jeugdwerkloosheid en tijdelijke jobs aan te klagen.

Vanuit de jongerenwerking vernamen we tijdens het interview met VDAB, tijdens de montage van het loktale tv-nieuws over onze actie, hun respons.  De jongerenwerkloosheid is, vooral in West-Vlaanderen tav de andere provincies, gedaald.  Dit wil concreet zeggen dat ipv 1 op 4 in 2010, er een "opmerkelijke verbetering" is naar slechts 1 op 5 zonder werk in de eerste 3 maanden van 2011.

Vooral de interpretatie dat een derde onvrijwillig deeltijds, alsook een derde in tijdelijke jobs werkt omdat dit tot "het zich oriënteren op de arbeidsmarkt" behoort, betreuren wij sterk.

Doch is ook een positieve noot te ontdekken in het interview. Want net als wij erkend ook VDAB in het bijzonder de problemen die laaggeschoolde jongeren ondervinden bij het betreden van de werkvloer.

ABVV-WVL trok als eerste de kar voor waardig werk en tegen armoede bij jongeren, want zij worden al te vaak het eerste slachtoffer bij een crisis door hun interim-contracten of tijdelijke nepstatuten.

We kunnen zeker spreken van een geslaagd startschot van de campagne en hopen dit in de toekomst te kunnen herhalen.

Via de jongerenlink op deze website en de Nieuwe Werker houden we u graag op de hoogte met correcte informatie.  Tegelijk maken we u nu al graag warm om de beelden van onze actie te bekijken. 

Niet zonder trots kunnen we je op http://www.youtube.com/watch?v=IeaLVuUxgJc het tweede filmpje van de jongeren voorstellen.Foto's:

Sorry, momenteel zijn er (nog) geen foto's voor dit item..