VOORSTELLING

AC ABVV West-Vlaanderen

De Algemene Centrale-ABVV is bevoegd voor de arbeiders en arbeidsters, die werken in heel wat sectoren. Onze naam laat het eigenlijk al uitschijnen.

De meest gekende en belangrijkste sectoren zijn de bouwnijverheid, alles wat met hout te maken heeft (houthandel, meubelnijverheid, spaanderplaten...) en de scheikunde. In West-Vlaanderen is hier vooral de plastiekverwerking bijzonder belangrijk.

Naast die sectoren zijn er nog heel wat industrieën waar wij de arbeiders vertegenwoordigen: alle toelevering aan de bouwnijverheid (cementagglomeraten, steenbakkerijen, keramiek, dakpannen...); glasnijverheid; tabakverwerking; lederbewerking...

Heel wat van onze leden werken in dienstensectoren: de schoonmaak, de bewaking, het arbeiderspersoneel in private gezondheidsinstellingen en in het vrije onderwijs, diensten voor gezins- en bejaardenhulp, kappers en kapsters, concierges... Ook interim-werknemers kunnen bij ons terecht (in welk bedrijf zij dan ook mogen werken).

Voor al die leden kunnen wij informatie geven over loon- en arbeidsvoorwaarden. Als er iets misloopt helpen we je ook door bij je werkgever tussen te komen. Maar vergeet ook niet dat voor heel veel van deze sectoren er afspraken zijn over bijkomende vergoedingen, gaande van syndicale premies, over eindejaarspremies... en bestaanszekerheidsvergoedingen (bij werkloosheid, bij ziekte, bij arbeidsongeval, als (brug)gepensioneerde...). Je kan ons hiervoor contacteren!

Natuurlijk organiseren we ook de 'militanten' werking in die bedrijven en sectoren: sociale verkiezingen, delegués aanstellen, informatie-verspreiden, concrete problemen in de bedrijven oplossen... en eventueel CAO's afsluiten. Misschien wil jij ook hier wel meer over weten....?

Neem gerust contact met ons op.  

Secretariaten De Algemene Centrale West-Vlaanderen :
Brugge
8000 : Zilverstraat 43 - Tel. 050/44.10.31 - brio@accg.be
Ieper 8900: Korte Torhoutstraat 27 - Tel. 057/20.06.67 - brio@accg.be
Kortrijk 8500 : Conservatoriumplein 9 - Tel. 056/26.82.68 - ac.kortrijk@accg.be
Oostende 8400 : J.Peurquaetstraat 27 - Tel. 059/55.60.70 - brio@accg.be
Roeselare 8800: Zuidstraat 22 bus 22 - Tel. 051/26.00.79 - brio@accg.be