ACTUALITEIT

VOOR FISCALE RECHTVAARDIGHEID

Gepubliceerd op 30-11-2017 om 12u02 door ABVV West-Vlaanderen
Rechtvaardige Fiscaliteit!
Rechtvaardige Fiscaliteit!

Van 4 tot 20 december mobiliseren we voor FISCALE RECHTVAARDIGHEID.

De ongelijkheid in ons land is vandaag schrijnend. Niet alle Belgen zijn gelijk voor de fiscus. Al naargelang de bron van inkomsten, varieert de belastingvoet van 50% tot 0%!

Hierdoor rust het leeuwendeel van de bijdragen vandaag op de schouders van de werknemers. Tegelijkertijd dragen vermogende en aandeelhouders amper bij aan de financiering van de staat.

We willen rechtvaardige belastingen voor iedereen. In het buitenland wordt de meerwaarde op aandelen belast aan gemiddeld 37%, maar in België wrijven aandeelhouders zich nog altijd in de handen want hier betalen ze simpelweg géén belastingen!

Erger nog, terwijl inkomsten op arbeid belast worden aan ongeveer 50%, ontsnappen de inkomsten uit kapitaal nog steeds aan de fiscale radar.

U vindt dat ONRECHTVAARDIG? Wij ook

Daarom eisen we dat er voor de belastingen geen verschil meer wordt gemaakt op basis van de aard van de inkomsten.

1 euro moet altijd op dezelfde manier belast worden, of die nu uit kapitaal of uit arbeid wordt verdiend. Het is niet normaal dat aandeelhouders en de allerrijksten niet bijdragen aan de financiering van de openbare diensten, de solidariteitsmechanismen, de gezondheidszorg.

Deze diensten worden met uitsterven en met liberalisering bedreigd zolang er geen rechtvaardige belastingen zijn waarbij iedereen een bijdrage levert.

Wilt u fiscale rechtvaardigheid? Doe mee aan onze acties en mobilisaties in uw buurt tussen 4 en 20 december 2017..